Rosii felii cu ardei la borcan. O conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara

Rosii felii cu ardei la borcan, o conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara. Descopera reteta perfecta pentru a pastra aromele verii in borcane pe tot parcursul iernii.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii felii cu ardei la borcan. O conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara

Ingrediente

  • 4 kg de rosii
  • 1 kg de ardei (gras, kapia)
  • 1 lingura cu varf de sare neiodata
  • optional patrunjel sau frunze de telina

Mod de preparare

Reteta de rosii felii cu ardei la borcan o am de la mama si o fac si eu de ani de zile. Este una dintre cele mai indragite la noi in casa si o folosesc la ciorbe, tocanite, fripturi dar fac si o delicioasa salata cu ceapa si un pic de ulei. Nu contine nici un pic de conservant si o fac cu legume din gradina proprie.

Asadar spalam si curatam de coatoare rosiile si ardeii. Rosiile le taiem felii, ardeii fasiute si le punem intr-un vas incapator. Adaugam sarea neiodata (sare grunjoasa pentru muraturi) si amestecam delicat. Lasam la odihna 30 de minute, timp in care sterilizam borcanele si capacele.

*Daca doriti sa folositi patrunjel sau frunze de telina, tocati o legatura si adaugati-o in vas.

Umplem borcanele cu amestecul de rosii si ardei si adaugam si zeama lasata. Infiletam capacele si le asezam intr-o oala, pe fundul careia am asezat un prosop de bucaterie. Completam cu apa pana la nivelul capacelor si fierbem 30 de minute la foc mic. Stingem focul si le lasam la racit pana a doua zi.

Le etichetam si le asezam frumos in camara.

Incearca si reteta de rosii in suc propriu, bulion de rosii sau bulion de ardei. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise