Rosii felii cu ardei la borcan, o conserva delicioasa care nu trebuie sa lipseasca din nicio camara. Descopera reteta perfecta pentru a pastra aromele verii in borcane pe tot parcursul iernii.
Reteta de rosii felii cu ardei la borcan o am de la mama si o fac si eu de ani de zile. Este una dintre cele mai indragite la noi in casa si o folosesc la ciorbe, tocanite, fripturi dar fac si o delicioasa salata cu ceapa si un pic de ulei. Nu contine nici un pic de conservant si o fac cu legume din gradina proprie.
Asadar spalam si curatam de coatoare rosiile si ardeii. Rosiile le taiem felii, ardeii fasiute si le punem intr-un vas incapator. Adaugam sarea neiodata (sare grunjoasa pentru muraturi) si amestecam delicat. Lasam la odihna 30 de minute, timp in care sterilizam borcanele si capacele.
*Daca doriti sa folositi patrunjel sau frunze de telina, tocati o legatura si adaugati-o in vas.
Umplem borcanele cu amestecul de rosii si ardei si adaugam si zeama lasata. Infiletam capacele si le asezam intr-o oala, pe fundul careia am asezat un prosop de bucaterie. Completam cu apa pana la nivelul capacelor si fierbem 30 de minute la foc mic. Stingem focul si le lasam la racit pana a doua zi.
Le etichetam si le asezam frumos in camara.
Incearca si reteta de rosii in suc propriu, bulion de rosii sau bulion de ardei. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii