Gem de mure

Spalam fructele si le scurgem bine de apa, apoi le punem la fiert cu zaharul, zeama de lamaie si esenta de migdale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gem de mure

Ingrediente

  • 1 kg mure,
  • 1 kg zahăr,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • 1 linguriță esență migdale.

Mod de preparare

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute (din momentul în care ating punctul de fierbere). Oprim focum și lăsăm la răcit.

După ce s-au răcit complet, mai fierbem înca o data fructele, tot pentru 15-20 minute. Facem testul picăturii și dacă se incheagă înseamna ca este gata.

Lăsăm să se răcească și punem în borcane

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul