Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.
Pasta de porumbe (poroambe)Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.
Suc de rosii cu ardei kapia rosuCorcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece.
Nectar de corcoduseSe curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.
Sirop de capsuniPorumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci.
Sirop de porumbele (poroambe)Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa.
Serbet de zmeuraSe curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa.
Sirop de mureSe spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Nectar de caiseCaisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.
Gem de caiseSe curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Dulceata de afineSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Dulceata de zmeuraSe curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt...
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii.
Dulceata de cireseSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Dulceata de dudeReteta de frunze de vita de vie conservate pentru iarna. Frunze de vita de vie pentru iarna. Cum pastrezi frunze de vita de...
Frunze de vita de vie conservate pentru iarnaSe curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.
Salata in straturi pentru iarnaSe spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele.
Ardei umpluti cu struguriSe baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.
Ardei umpluti cu varza si morcoviSe taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita.
Sos picant mediteraneanSe spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore.
Dulceata de visineObletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite.
Obletel de Dunare marinat in otetSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineAm pus la murat gogonele cu otet, foi de dafin si mirodenii.
Gogonele si castraveti in otetSe coc vinetele, se lasa la scurs si racit, se curata.
Zacusca de vinete si ardeiCiresele se spala bine, se curata de samburi si codite.
Dulceata de cirese cu mentaCoacazele se spala, se scurg si se pun in cratita.
Dulceata de coacaze negreRubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea...
Dulceata cu rubarba zmeura si capsuneSe scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar.
Dulceata de cirese amare cu aroma de mentaSe spala strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini si se pun la fiert.
Sirop din struguri negriUn gem delicios de care sa ne bucuram la iarna.
Gem de piersiciSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Vegeta de casaSe spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Ardei iuti in otetReteta de gogonele in saramura. Cum se prepara reteta de gogonele in saramura.
Gogonele in saramuraReteta de gem de prune. Gem de prune reteta simpla, fara conservant.
Gem de pruneCaisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba.
Nectar de caiseSe spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.
Dulceata de caiseDulceata de visine este perfecta la clatite.
Dulceata de visinePentru acest gem am avut un castron cu capsuni de tara.
Gem de capsuniSe spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor.
Dulceata de zmeuraMarmelada de nectarine este o delicatesa.
Marmelada de nectarineZmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza.
Gem de zmeura si cireseCiresele se spala, se rup coditele si se lasa in apa rece.
Compot de cireseSe curata pergamonto de coaja galbena-portocalie.
Dulceata de pergamontoReteta simpla de ardei copti la borcan.
Ardei capia pentru iarna
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise