autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Sos picant mediteranean

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
(pentru 3 borcane de 400 ml), 600 g ardei galben, 750 g rosii carnoase, 150 g rondele de masline, 1-2 ardei iuti, 100 ml ulei de masline, 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere), 150 g zahar, o mana de frunze busuioc proaspat, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste.

Se pune uleiul in cratita cu fund mai gros, apoi se calesc ardeii cca. 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul. Se adauga ardeiul iute maruntit, rondelele de masline negre, lingura de otet balsamic si zaharul amestecat cu plicul de Gelfix. Se amesteca continuu, timp de 20 de minute, se potriveste de sare si piper, dupa gust si dupa ce am oprit focul, adaugam si busuiocul maruntit.

Se baga in borcane fierbinte,apoi se etanseizeaza bine. Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase.

Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste, dar este deosebit de bun si la pizza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant mediteranean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Spaghete bolognese

Spaghete bolognese

Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul incins in prealabil. Se adauga carnea. Dupa ce carnea s-a

3 voturi    4 comentarii
50 min
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 borcane de 400 ml)
  • 600 g ardei galben
  • 750 g rosii carnoase
  • 150 g rondele de masline
  • 1-2 ardei iuti
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)
  • 150 g zahar
  • o mana de frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Mujdei de usturoi verde