Se taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita.
Se taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste.
Se pune uleiul in cratita cu fund mai gros, apoi se calesc ardeii cca. 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul. Se adauga ardeiul iute maruntit, rondelele de masline negre, lingura de otet balsamic si zaharul amestecat cu plicul de Gelfix. Se amesteca continuu, timp de 20 de minute, se potriveste de sare si piper, dupa gust si dupa ce am oprit focul, adaugam si busuiocul maruntit.
Se baga in borcane fierbinte,apoi se etanseizeaza bine. Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase.
Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste, dar este deosebit de bun si la pizza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii