Ardei umpluti cu varza si morcovi

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu varza si morcovi

Ingrediente

  • borcan de 5 l:
  • 10 ardei grasi potrivit de mari
  • 1 varza de cca.1 kg
  • 3-4 morcovi mari
  • 1 kg varza rosie
  • 1 capatana de telina cu tot cu frunze
  • 2 radacini de hrean
  • 1 capatana potrivit de mare (pana la 1 kg) de conopida
  • cateva feliute de sfecla rosie
  • 2 linguri de otet din vin de 9 grade
  • sare grunjoasa
  • 1 crenguta mica cu frunze de visin
  • cateva crengute de marar uscat

Mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.

Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze, apoi se toaca fideluta subtire. Morcovul curatat se da prin razatoare. Capatana de telina se curata si se taie in 4, frunzele se toaca marunt. Conopida se tine un pic in apa rece cu sare, apoi se desface in buchetele mici.

Se freaca varza cu sare grunjoasa, apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina.

Cu acest amestecse umple fiecare ardei curatat, indesand bine umplutura de varza.

Ardeii umpluti se asaza in picioare (cu umplutura in sus), unul langa altul (cam 5 ardei), pe langa ei asezand buchetele de conopida, bucati de radacina de telina, crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie, apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida, cu bucati mici de hrean, crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza, umpland golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla.

Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet, amestecate bine, pana se topeste sarea, apoi se toarna deasupra. Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.

Se consuma iarna, ca salata, stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise