Compot de prune pentru iarna – reteta simpla si rapida, fara conservant

Incearca reteta noastra de compot de prune pentru iarna, simplu si rapid, fara conservant. Reteta traditionala, usoara si aromata, perfecta pentru camara.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de prune pentru iarna – reteta simpla si rapida, fara conservant

Ingrediente

  • 7-8 kg prune
  • 2-3 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 800 ml
  • apa

Mod de preparare

Compotul de prune este una dintre cele mai indragite conserve pentru iarna – dulce, aromat si natural, fara pic de conservant. Se prepara usor si rapid, iar rezultatul este un desert sanatos, gata oricand pentru o masa de familie sau o prajitura de casa. Daca iti place sa umpli camara cu bunatati de sezon, incearca si reteta de gem de prune, gem de gutui cu nuci sau tocana de legume cu orez pentru iarna.

Spala prunele si lasa-le intregi (eventual le poti intepa usor cu o scobitoare ca sa nu plesneasca la fiert).

Pregateste borcanele: spala-le bine si sterilizeaza-le (in cuptor sau apa clocotita).

Asaza prunele in borcane, pana la ¾ din volum.

Adauga zaharul – 2–3 linguri in fiecare borcan.

Completeaza cu apa rece pana aproape de gura borcanului (lasa 1–2 cm liber).

Inchide borcanele cu capace noi, bine infiletate.

Sterilizeaza (dunstuieste):

Pune un prosop pe fundul unei oale mari, asaza borcanele si toarna apa calda pana la nivelul gatului borcanelor.

Fierbe la foc mic dupa ce apa da in clocot: 30–35 de minute.

Racire lenta: lasa borcanele sa se raceasca in apa din oala sau invelite intr-o patura.

Astfel, compotul iese aromat, moderat dulce si cu prune intregi bine pastrate.
Daca va place compotul dulce, puteti adauga cate o lingura de zahar in plus la fiecare borcan. De asemenea, puteti aroma compotul cu bete de scortisoara, cuisoare, vanilie, putina nucsoara sau ce aroma doriti si este pe gustul vostru. Noi il preferam simplu, asa se simte foarte bine aroma fructelor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise