autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rulada din piept de porc

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
1 bucata piept de porc de 800 gr-1 kg, sare si piper proaspat macinat, cateva crengute de salvie uscata, 350-400 ml bere blonda, 1 lingurita piper boabe, 1 lingurita seminte de chimen, 1-2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunfel

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime.

Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...

Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soriciul, pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara sorici, cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans, apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata. Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute, se introarce carnea.

Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

TIPS-uri:

eu folosesc carne de porc crescut de tarani

soriciul va iesi unul moale

se pot folosi alte mirodenii si plante aromatice dupa preferinte

berea va scadea aproape toata, iar in vas va ramane grasime aromata care poate fi folosita la o alta mancare
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Scoatem untul din frigider, cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Prajitura cu miere si smantana

Prajitura cu miere si smantana

Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna,

2 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata piept de porc de 800 gr-1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva crengute de salvie uscata
  • 350-400 ml bere blonda
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1-2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunfel

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Aperitive reci cu sunca si cascaval