Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime.
Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...
Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soriciul, pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara sorici, cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans, apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata. Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute, se introarce carnea.
Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
TIPS-uri:
eu folosesc carne de porc crescut de tarani
soriciul va iesi unul moale
se pot folosi alte mirodenii si plante aromatice dupa preferinte
berea va scadea aproape toata, iar in vas va ramane grasime aromata care poate fi folosita la o alta mancare
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii