Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.
Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea unde a fost codita.
Se pune apa cu zaharul sa clocoteasca pana incepe sa se lege, apoi se pun si smochinele si se lasa sa fiarba la foc domol cca. 30 de minute, spumand continuu. Se adauga si jumatate de lamaie feliata subtire si sucul de la cealalta jumatate. Se mai lasa sa fiarba 15 minute, apoi oprim focul.
Dulceata fierbinte se toarna in borcanele, apoi se etanseizeaza. Se intorc cu capacul in jos si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase.
Sfat: Daca vrei ca fructele sa ramana intregi, le lasi intr-o solutie de apa rece (1 l) cu o lingurita de amoniac, timp de 10 min sau fructele nu se mai cresteaza, ci se inteapa din loc in loc cu un ac mare.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii