autor:

anuta

» » , , , Conserve si muraturi, Mancaruri cu peste, Salate, Salate cu peste

Obletel de Dunare marinat in otet

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
1,5 kg obletel de Dunare proaspat, 1 l apa +o lingura mare de sare grunjoasa, 0,5 l otet, 6 foi de dafin, 1 lingura de boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar, 100 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castron.

Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand pana ce se topeste sarea, apoi se toarna peste obletel in castron, se lasa 12 ore intr-un loc racoros.

Dupa 12 ore se scoate pestele din saramura, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga bine, apoi se pun din nou in castron, se acopera cu otet rece si se lasa din nou 12 ore la macerat.

Dupa 12 ore se scoate pestele si se pune din nou in strecuratoare la scurs.

Se pregatesc 3 borcanele cu filet de 400 ml, sa fie curate si uscate, apoi se asaza pestisor langa pestisor, se presara intre ei boabe de piper negru si mustar boabe si cate 2 foi de dafin la borcan. Se umple bine fiecare borcan, apoi se toarna ulei cat sa ii acopere, se strange capacul bine si se mai fierb la bain marie, 5 minute de la primul clocot. Se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in camari racoroase. Se poate pastra si pana la un an.

Se consuma pestele scos direct din borcan, taiat marunt cu un cutit, adaugata ceapa taiata solzisori (sau ceapa verde taiata marunt) si cateva masline negre si dupa preferinta, se poate adauga un pic de otet sau suc de lamaie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Obletel de Dunare marinat in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
File de cod Alaska mediteranean

File de cod Alaska mediteranean

Mod de preparare: Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie

5 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Punem intr-un bol tonul (pe care l-am scurs de ulei),maslinele feliate,porumbul boabe,cativa muguri

6 voturi    0 comentarii
10 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg obletel de Dunare proaspat
  • 1 l apa +o lingura mare de sare grunjoasa
  • 0,5 l otet
  • 6 foi de dafin
  • 1 lingura de boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Raci de Dunare fierti