Ingrediente
10 kg de rosii coapte bine, 5 kg de ardei kapia rosu, 250 ml ulei, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Separat ardei se spala, se scurg, apoi se feliaza, fara samburi si cotoare, se trec prin masina de tocat si se adauga peste pulpa de rosii.
Se pune la fiert cca o ora, pana scade cam 5-6 cm de la marginea oalei in care fierbem, amestecand continuu si spumand cand este nevoie. Se potriveste de sare, se toarna si uleiul. apoi se da de pe foc.
Se toarna sucul fierbinte in sticle curate si uscate cu capace etanse, strangand bine. Se mai sterilizeaza la bain marie cateva minute de la primul clocot, apoi se scot intr-o ladita si se acopera cu o patura pana se racesc in voie, apoi se depoziteaza in locuri uscate si reci.
Sucul se pastreaza peste iarna, fiind bun la supe, ciorbe si diverse sosuri.