Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Ingrediente

  • 10 kg de rosii coapte bine
  • 5 kg de ardei kapia rosu
  • 250 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin separator de rosii, astfel indepartand pielita si samburii rosiilor si oprind numai pulpa. Se lasa toata pulpa intr-o oala mai mare la decantat, separandu-se pulpa rosiilor de partea apoasa din rosii. Se scoate cu grija toata grosimea rosiilor, indepartand partea apoasa.

Separat ardei se spala, se scurg, apoi se feliaza, fara samburi si cotoare, se trec prin masina de tocat si se adauga peste pulpa de rosii.

Se pune la fiert cca o ora, pana scade cam 5-6 cm de la marginea oalei in care fierbem, amestecand continuu si spumand cand este nevoie. Se potriveste de sare, se toarna si uleiul. apoi se da de pe foc.

Se toarna sucul fierbinte in sticle curate si uscate cu capace etanse, strangand bine. Se mai sterilizeaza la bain marie cateva minute de la primul clocot, apoi se scot intr-o ladita si se acopera cu o patura pana se racesc in voie, apoi se depoziteaza in locuri uscate si reci.

Sucul se pastreaza peste iarna, fiind bun la supe, ciorbe si diverse sosuri.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine