autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2018

Ingrediente
10 kg de rosii coapte bine, 5 kg de ardei kapia rosu, 250 ml ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin separator de rosii, astfel indepartand pielita si samburii rosiilor si oprind numai pulpa. Se lasa toata pulpa intr-o oala mai mare la decantat, separandu-se pulpa rosiilor de partea apoasa din rosii. Se scoate cu grija toata grosimea rosiilor, indepartand partea apoasa.

Separat ardei se spala, se scurg, apoi se feliaza, fara samburi si cotoare, se trec prin masina de tocat si se adauga peste pulpa de rosii.

Se pune la fiert cca o ora, pana scade cam 5-6 cm de la marginea oalei in care fierbem, amestecand continuu si spumand cand este nevoie. Se potriveste de sare, se toarna si uleiul. apoi se da de pe foc.

Se toarna sucul fierbinte in sticle curate si uscate cu capace etanse, strangand bine. Se mai sterilizeaza la bain marie cateva minute de la primul clocot, apoi se scot intr-o ladita si se acopera cu o patura pana se racesc in voie, apoi se depoziteaza in locuri uscate si reci.

Sucul se pastreaza peste iarna, fiind bun la supe, ciorbe si diverse sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii cu ardei kapia rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
sos de paste cu ardei si ton

sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt,se curata ardeii se toaca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 10

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu

3 voturi    6 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de rosii coapte bine
  • 5 kg de ardei kapia rosu
  • 250 ml ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
clatite mexicane la cuptor