Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ardei iuti la otet

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml apa
  • 500 ml otet
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 plic seminte de mustar
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura mare de miere de albine poliflora
  • 1/4 bucata telina
  • 4 cepe potrivite
  • frunze de dafin

Mod de preparare

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata fideluta, ceapa taiata julien, frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute, apoi se opreste focul, se trec ardeii prin aceasta compozitie, apoi se pun in borcane, se sigileaza si se dau la rece. Se pot servi dupa cel putin o saptamana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Pont: Lichidul ramas se pastreaza intr-o sticla cu dop pana se pregatesc gogosarii in otet sau chiar castravetii in otet, vor avea un gust placut de dulce iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta