autor:

Anca E. Voicu

» » Conserve si muraturi

Gogonele si castraveti in otet

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2018

Ingrediente
1 kg gogonele, 700 g castraveţi, 1 l apă, 1 pahar (200 ml) oţet, 1 lingură sare, 2 linguriţe zahăr, 3 foi de dafin, mirodenii: boabe de piper, şi muştar, frunze şi tije de ţelină

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am pus la murat gogonele cu oţet, foi de dafin şi mirodenii: eu am folosit boabe de piper, ienibahar şi muştar de la Delikat, insa puteti folosi preferatele dumneavoastra. Am pus şi câţiva castraveţi pe lângă ele, pentru culoare.



Mod de preparare:

Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine.

Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.

Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se toarnă lichidul în borcan, având grijă să aşezăm un cuţit sub el (ca să nu crape). Se pun deasupra frunzele şi tijele de ţelină, care vor fixa legumele. Se lasă la răcit, apoi se pune celofan la gura borcanului. Eu îl ţin în balcon 2-3 zile, iar după ce se murează, îl mut la loc răcoros.



Timp: 30 min



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/gogonele-si-castraveti-in-otet.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto

Dulceata de pergamonto

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
dulceata de visine

dulceata de visine

Se pregateste de seara: se scot samburii si se aseaza intr-un vas cu zahar ptr a-si lasa zeama. Dimineata

4 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    TEODORA , 09 august 2018

    Foarte bune.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg gogonele
  • 700 g castraveţi
  • 1 l apă
  • 1 pahar (200 ml) oţet
  • 1 lingură sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 3 foi de dafin
  • mirodenii: boabe de piper, şi muştar
  • frunze şi tije de ţelină

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

TEODORA

Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de caise