Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs.
Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete.
Afinele se curata de codite si frunzulite daca este cazul, se spala si se lasa sa se scurga. Coacazele se curata si se spala, la fel se pun la scurs.
Cat timp fructele se scurg de apa, se pregateste siropul.
Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune zaharul, apa si zeama de lamaie. Se pune pe foc iute si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se reduce focul si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se face proba picaturii.
Se pun pe rand fructele si se misca oala stanga dreapta pentru a se acoperi fructele cu sirop si pentru a nu se zdrobi foarte tare. Se lasa la foc iute cateva minute pana incepe sa fiarba. Se amesteca cu o lingura de lemn, dar cu grija si se spumeaza daca este nevoie.
Cand a inceput sa fiarba, se reduce focul si se mai lasa pe foc pana incepe sa se lege siropul, facand proba pe o farfurie.
Se ia oala de pe foc si se acopera cu un prosop umed, bine stors si se lasa pana se raceste complet. La mine a stat pana a doua zi. Se pune dulceata in borcanele spalate si uscate (sterilizate), se capacesc si se depoziteaza in camara.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii