autor:

Anca E. Voicu

» » , , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Zacusca de vinete si ardei

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2018

Ingrediente
6 kg vinete, 4 kg ardei gras roşu, 1 kg ceapă, 700 ml ulei, 400 ml bulion, 1.5 l apă, 4 linguriţe sare, 5 foi de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 45 min

2 voturi

Mod de preparare



Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.

Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă la răcit şi se curăţă.

Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi folosi în locul bulionului.

Se adauga sare fină, foi de dafin şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se gustă din când în când.

Este gata când se ridică uleiul deasupra.

Se lasă un pic la răcorit, se pune caldă în borcane şi se pun capacele.



Timp de pregătire: 3h;

Timp de fierbere: 45 min (în funcţie de cantităţile dvs);



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/zacusca-de-vinete-si-ardei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Curry vegan de legume

Curry vegan de legume

Fierbem orezul in apa cu putina sare si curry, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Cartofii saracului

Cartofii saracului

Curatam ceapa o taiem marunt si o punem la calit,adaugam zarzavatul is legumele(eu am folosit congelete

25 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ivoneta , 14 noiembrie 2018

    Foarte buna in orice anotimp,mai ales acum ca incepe postul.

  • Fara foto

    Ela , 09 septembrie 2018

    foarte buna.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 4 kg ardei gras roşu
  • 1 kg ceapă
  • 700 ml ulei
  • 400 ml bulion
  • 1.5 l apă
  • 4 linguriţe sare
  • 5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ivoneta

Foarte buna in orice anotimp,mai ales acum ca incepe postul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu vinete