Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri.
Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se asaza cate 6 pe verticala in borcan si celorlalti 2 le facem loc deasupra.
Intre ei, cand ii asezam, aranjam crengutele uscate de marar, boabele de piper, mustar si coriandru, ardeiul iute, se toarna otetul, se adauga zaharul si sarea, se completeaza cu apa rece, apoi se infileteaza strans, se verifica rasturnand borcanul de cateva ori sa nu curga si sa se amestece ingredientele.
Se asaza borcan langa borcan intr-o cratita, mai inalta decat borcanele si se adauga apa pana la gura borcanelor, apoi le punem la sterilizat. Se fierb la foc domol 45 de mnute de la primul clocot. Se dau de pe foc.
Se acopera cratita cu o patura si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se duc la beciuri. Stau murati si 2 ani, raman lafel la gust si la culoare, sunt dulci acrisori, cu un gust usor picant.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii