autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2018

Ingrediente
cantitate pentru un borcan de 800 ml:, 8 castraveciori mici si subtiri, 100 ml otet de 9 grade, 2 linguri cu varf de zahar, 1 lingurita de sare grunjoasa , boabe de piper, boabe e mustar, o bucatica hrean, 1 ardei iute rosu, codite marar uscat , cateva boabe de coriandru, apa pana acopera castraveciorii, borcan cu capac cu filet de 800 ml

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se asaza cate 6 pe verticala in borcan si celorlalti 2 le facem loc deasupra.

Intre ei, cand ii asezam, aranjam crengutele uscate de marar, boabele de piper, mustar si coriandru, ardeiul iute, se toarna otetul, se adauga zaharul si sarea, se completeaza cu apa rece, apoi se infileteaza strans, se verifica rasturnand borcanul de cateva ori sa nu curga si sa se amestece ingredientele.

Se asaza borcan langa borcan intr-o cratita, mai inalta decat borcanele si se adauga apa pana la gura borcanelor, apoi le punem la sterilizat. Se fierb la foc domol 45 de mnute de la primul clocot. Se dau de pe foc.

Se acopera cratita cu o patura si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se duc la beciuri. Stau murati si 2 ani, raman lafel la gust si la culoare, sunt dulci acrisori, cu un gust usor picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor. Castravetii se spala si li se taie capetele. In

49 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)

Crocanti ,cu gust dulce-acrisor. Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Morcovul si

17 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • cantitate pentru un borcan de 800 ml:
  • 8 castraveciori mici si subtiri
  • 100 ml otet de 9 grade
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 1 lingurita de sare grunjoasa 
  • boabe de piper
  • boabe e mustar
  • o bucatica hrean
  • 1 ardei iute rosu
  • codite marar uscat 
  • cateva boabe de coriandru
  • apa pana acopera castraveciorii
  • borcan cu capac cu filet de 800 ml

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de leurda -de post