Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.
Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.
Cand incep sa clocoteasca, se spumeaza usor cu paleta, apoi se da focul domol si se lasa sa fiarba pana scade 2-3 cm din cantitatea initiala. Se face proba daca este legata, scotand cateva lingurite de dulceata pe o farfurie intansa, apoi se lasa cateva minute la rece, la frigider, sa ne dam seama daca este legata.
La sfarsit se adauga lamaia feliata subtire si se lasa sa mai clocoteasca un pic. Dulceata se depoziteaza in borcanele de sticla curate, cu capace ermetice si se tin in locuri uscate (beciuri, debarale sau magazii).
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii