Dulceata de struguri Kis-Mis

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de struguri Kis-Mis

Ingrediente

  • 1 kg boabe struguri Kis-mis fara samburi (pentru stafide)
  • 1 kg de zahar
  • 1-2 lamai
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu zaharul si apa.

Cand incep sa clocoteasca, se spumeaza usor cu paleta, apoi se da focul domol si se lasa sa fiarba pana scade 2-3 cm din cantitatea initiala. Se face proba daca este legata, scotand cateva lingurite de dulceata pe o farfurie intansa, apoi se lasa cateva minute la rece, la frigider, sa ne dam seama daca este legata.

La sfarsit se adauga lamaia feliata subtire si se lasa sa mai clocoteasca un pic. Dulceata se depoziteaza in borcanele de sticla curate, cu capace ermetice si se tin in locuri uscate (beciuri, debarale sau magazii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise