Gem de mure

Reteta de gem de mure. Gem de mure reteta simpla, delicioasa, fara conservant.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Gem de mure

Ingrediente

  • 2,5 kg mure
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Reteta de gem de mure este una dintre preferatele mele. O prepar pe cat de simplu posibil, fac in cantitati mici, nu contine conservant, gelifiant sau alte adaosuri. Contine doar mure, zahar si zeama de lamaie, asa cum trebuie sa fie un gem adevarat de casa.

Am spalat murele si le-am lasat la scurs intr-o sita, apoi le-am transferat intr-o cratita cu fundul dublu, am pus zeama de lamaie si zaharul. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte. In jumatate de ora si-au lasat suficient suc sa pot pune gemul la foc.

Asadar am pus vasul pe foc, am mai amestecat la inceput din cand in cand pana s-a dizolvat tot zaharul. Cand a inceput sa fiarba si s-a format spuma, am indepartat-o ori de cate ori a fost nevoie.

Am fiert gemul in jur de 35 de minute, pana mi-a placut consistenta. Puteti proba, punand o lingura de gem pe o farfurioara care a stat la congelator. Vedeti atunci consistenta dupa racire.

Am treansferat gemul fierbinte in borcane sterilizate, am infieletat capacele si le-am lasat acoperite cu prosoape groase pana a doua zi.

Din cantitatile date am obtinut 7 borcanele de 370 de ml.

Le-am etichetat si le-am asezat in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise