Reteta de gem de mure. Gem de mure reteta simpla, delicioasa, fara conservant.
Reteta de gem de mure este una dintre preferatele mele. O prepar pe cat de simplu posibil, fac in cantitati mici, nu contine conservant, gelifiant sau alte adaosuri. Contine doar mure, zahar si zeama de lamaie, asa cum trebuie sa fie un gem adevarat de casa.
Am spalat murele si le-am lasat la scurs intr-o sita, apoi le-am transferat intr-o cratita cu fundul dublu, am pus zeama de lamaie si zaharul. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte. In jumatate de ora si-au lasat suficient suc sa pot pune gemul la foc.
Asadar am pus vasul pe foc, am mai amestecat la inceput din cand in cand pana s-a dizolvat tot zaharul. Cand a inceput sa fiarba si s-a format spuma, am indepartat-o ori de cate ori a fost nevoie.
Am fiert gemul in jur de 35 de minute, pana mi-a placut consistenta. Puteti proba, punand o lingura de gem pe o farfurioara care a stat la congelator. Vedeti atunci consistenta dupa racire.
Am treansferat gemul fierbinte in borcane sterilizate, am infieletat capacele si le-am lasat acoperite cu prosoape groase pana a doua zi.
Din cantitatile date am obtinut 7 borcanele de 370 de ml.
Le-am etichetat si le-am asezat in camara. Spor la treaba!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii