Reteta de compot de cirese pentru iarna. Cum se face compot de cirese pentru iarna fara conservanti.
Eu fac compotul de cirese pentru iarna in cel mai simplu si rapid mod posibil. Doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.
Asadar, spal fructele foarte bine si, fiind vorba de cirese, unde pot vietui viermisori, le las 30 de minute in multa apa rece.
Apoi le scurg si umplu borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Nu scot niciodata samburii la cirese, da compotului o aroma deosebita.
Pun cate doua linguri rase de zahar si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit bine sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.
Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.
Din 1, 2 kg de cirese au iesit 7 borcane de 375 de ml. Spor la treaba!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu