Reteta de compot de cirese pentru iarna. Cum se face compot de cirese pentru iarna fara conservanti.
Eu fac compotul de cirese pentru iarna in cel mai simplu si rapid mod posibil. Doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.
Asadar, spal fructele foarte bine si, fiind vorba de cirese, unde pot vietui viermisori, le las 30 de minute in multa apa rece.
Apoi le scurg si umplu borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Nu scot niciodata samburii la cirese, da compotului o aroma deosebita.
Pun cate doua linguri rase de zahar si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit bine sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.
Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.
Din 1, 2 kg de cirese au iesit 7 borcane de 375 de ml. Spor la treaba!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii