Rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva simplu de preparat si plina de arome

Descopera reteta perfecta pentru rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva naturala si gustoasa, ideala pentru a savura gustul verii pe tot parcursul anului. Simplu de preparat, fara conservanti si plina de arome autentice!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Rosii cu usturoi si busuioc la borcan. O conserva simplu de preparat si plina de arome

Ingrediente

  • rosii
  • usturoi
  • busuioc
  • borcane si capace

Mod de preparare

Reteta de rosii la borcan pentru iarna o fac de ani de zile in acest mod simplu, rapid, fara conservanti. Le folosesc cel mai des la sosuri pentru paste, dar si la prepararea diverselor mancaruri cu carne sau legume, fripturi, supe creme.
Intai de toate am sterilizat corespunzator borcanele si capacele. Am spalat rosiile, busuiocul si am curatat usturoiul.
Am umplut borcanele cu felii mari de rosii, alternate cu 1-2 catei de usturoi si frunze de busuioc.
*Daca nu va place busuiocul, il puteti inlocui cu frunze de telina sau patrunjel.
Am presat usor rosiile in borcan fara a le strivi si am infiletat capacul.
Am asezat borcanele intr-o oala, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am umplut cu apa pana sub nivelul capacelor. Am pus un capac si am fiert 25 de minute la foc mic.
Apoi le-am lasat sa se raceasca in oala, le-am etichetat si la camara cu ele!

Incearca si reteta de rosii in suc propriu, rosii felii cu ardei la borcan sau suc de rosii. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise