Gutuile se spala cu apa rece pana la indepartarea pufului.
Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe mărunte, cam cât de mărimea unui zar.
Apoi se așează straturi, straturi în vasul de ceramic al CrockPot-ului, alternând cu zahărul și zeama de lămâie.
Se conectează aparatul slow cooker Crock Pot, la sursa de curent, se alege din meniu programul LOW, se setează la 6 ore, apoi se apasă butonul start, atenție nu se pune capacul. Eu îl pun la treabă pe Alin alias CrockPot-ul, de obicei seara, ca până a doua zi dimineață să-și facă treaba liniștit.
Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile.
Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă.
A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară.
Spor și poftă bună!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii