Dulceata de catina

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de catina

Ingrediente

  • pentru un borcan de 800 ml
  • 400 g de catina,
  • 500 g zahar,
  • 2 clementine coapte,
  • 2 stelute de anason

Mod de preparare

Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite apoi se trece sub cateva jeturi e apa rece.

Se spala clementinele apoi se taie in jumatati.

O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.

Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc.Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul.Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga,amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.

Cand siropul este bine legat se adauga si catina scursa bine e apa ,stelutele de anason si se amesteca din cand in cind ,usor cu lingura de lemn.Se lasa sa foarba ,la foc domol cca 45 de minute,pana scade din caraticioara cam 2 cm.Se pune dulceata fierbinte in borcan,se strange bine capacul,se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece.Eu voi folisi aceasta dilceata la jeleurile si cremele prajiturilor.Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat ,in locul portocalelor care riscam sa fie acre .Nu imi pare rau de alegere,a iesit o dulceata pe cinste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise