Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite apoi se trece sub cateva jeturi e apa rece.
Se spala clementinele apoi se taie in jumatati.
O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.
Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc.Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul.Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga,amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.
Cand siropul este bine legat se adauga si catina scursa bine e apa ,stelutele de anason si se amesteca din cand in cind ,usor cu lingura de lemn.Se lasa sa foarba ,la foc domol cca 45 de minute,pana scade din caraticioara cam 2 cm.Se pune dulceata fierbinte in borcan,se strange bine capacul,se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece.Eu voi folisi aceasta dilceata la jeleurile si cremele prajiturilor.Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat ,in locul portocalelor care riscam sa fie acre .Nu imi pare rau de alegere,a iesit o dulceata pe cinste
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii