autor:

» » Conserve si muraturi

Dulceata de fructe cu ciocolata

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Ingrediente
Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios.O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adultii:-))) care sunt maaari amatori de ciocolata., Pozele exprima cam putin din tot ce ne da dulceata asta...mare pacat :-( caci as vrea sa va conving cu adevarat ca este exceptional de buna., Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba si la mai incolo.. pofta ciocolatoasa:-)))), Enjoy!, Ingrediente:, -1 kg. de pere, -0.300 gr. mere, -700 gr. de zahar, -zeama si coaja de la o lamaie, -zeama si coaja de la o portocala, -1 baton de scortisoara, -1 baton de vanilie, -250 gr. ciocolata neagra(72% continut de cacao)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine.

Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam usor.

Punem cratita pe foc si lasam sa dea in clocot 5 minute dupa care luam de pe foc.

Adaugam ciocolata si amestecam pana totul se combina bine.Lasam amestecul sa se raceasca si apoi punem cratita acoperita cu o folie alimentara la rece peste noapte.

A doua zi indepartam folia si punem din nou cratita pe foc.Lasam sa fiarba amestecul la foc mic cam 40-50 de minute amestecand din cand in cand.Facem proba inchegarii si daca dulceata se incheaga bine este gata.

Nota:In acest moment cine doreste poate sa puna dulceata intr-un blender si sa o faca pasta.Initial acesta era si planul meu,dar m-am razgandit...bucatile alea de fructe aratau prea bine asa intregi,asa ca ,am renuntat si n-am facut rau...sincer va zic,este atat de buna dulceata asta!!!

Dupa acest timp luam dulceata de pe foc o turnam fierbinte in borcane,le inchidem si apoi le punem la sterilizat intr-un vas in care punem apa pana ajunge la gura borcanelor si lasam sa fiarba 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si apoi le depozitam in frigider unde pot sta pana la doua luni.

Atat a fost:-)!

S-aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fructe cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios.O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adultii:-))) care sunt maaari amatori de ciocolata.
  • Pozele exprima cam putin din tot ce ne da dulceata asta...mare pacat :-( caci as vrea sa va conving cu adevarat ca este exceptional de buna.
  • Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba si la mai incolo.. pofta ciocolatoasa:-))))
  • Enjoy!
  • Ingrediente:
  • -1 kg. de pere
  • -0.300 gr. mere
  • -700 gr. de zahar
  • -zeama si coaja de la o lamaie
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -1 baton de scortisoara
  • -1 baton de vanilie
  • -250 gr. ciocolata neagra(72% continut de cacao)

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE