Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie

Am pregatit zilele trecute niste dulceata din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coaja netratata).

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie

Ingrediente

  • 185 g coajă de mandarine;
  • 90 g zahăr;
  • 300 ml apă,
  • 1 anason stelat,
  • 1 linguriță vanilie pudră (din păstăi mărunțite)

Mod de preparare

Am pregătit zilele trecute niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason stelat și vanilie.

Mod de preparare:

Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.

Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă, se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu am avut.

Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.

Timp de pregătire: aprox 2h 10min

Timp de gătire: aprox 20min.

Porţii: 1 borcan

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/dulceata-de-mandarine-cu-whisky-anason.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura