Am pregatit zilele trecute niste dulceata din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coaja netratata).
Am pregătit zilele trecute niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason stelat și vanilie.
Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.
Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă, se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu am avut.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: aprox 2h 10min
Timp de gătire: aprox 20min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/dulceata-de-mandarine-cu-whisky-anason.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii