autor:

tania

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
-1,6 kg gogonele mici( pentru 3 borcane de 600 g sau 2 de 800 g ), -2 l apa, -2 linguri mari sare fara iod, -1/4 l otet alb, -8-9 catei usturoi, -4-5 ardei iuti nu prea mari, - cateva tulpini de marar cu flori si seminte( fie uscat fie proaspat), -2 crengute de cimbru (uscat sau verde), -cateva frunze de telina, -cateva boabe de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant. Cum alegem gogonelele?

Pentru a obtine niste muraturi cat mai perfecte va trebui sa tinem cont de anumite criterii: gogonele nu trebuie sa fie prea mari, sa fie crude, adica verzi, sa fie ferme si netede si sa nu aiba urme de lovituri sau fisuri. Daca sunt spre coacere gogonelele cand se vor mura se vor muia foarte repede si de la o singura gogonica care nu este intacta poate afecta intregul borcan de muraturi. Deci trebuie sa tinem cont de aceste lucruri. Condimentele folosite pentru asezonarea gogonelelor sunt de asemenea foarte importante, dar in acelasi timp sunt dupa gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti din ingrediente eu folosesc usturoiul, cimbru si mararul uscat sau verde, sarea, boabe de mustar, frunze de telina si daca am si frunze de visin. Intodeauna apa o folosesc in amestec cu otetul la aceste muraturi, mai ales la castraveti si gogonele, pentru ca rezista mai mult si in felul acesta reduc mult si din cantitatea de sare; la fiecare litru de lichid pun aproximativ o lingura de sare. Incercam sa nu folosim sarea iodata pentru ca muraturile sa nu se inmoaie. Mai intai vom spala gogonelele si le vom lasa putin la scurs. Pregatim borcanele si vom incepe sa asezam gogonelele; la fundul lor vom pune, marar, cimbru, cateva boabe de mustar, apoi vom pune gogonelele si intre ele vom pune din nou marar, cimbru, usturoi, frunze de visin, ardei iute, iar la sfarsit vom pune frunzele de telina si putin marar. Dupa ce am terminat cu aranjatul gogonelelor in borcane vom pregati solutia. Se pune apa la fiert cu sarea si otetul. Dupa ce a dat un clocot, o vom turna in borcane peste gogonele, pana le umplem, apoi vom acoperi cu o folie alimentara si inchidem borcanele ermetic, apoi le vom lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, le vom depozita intr-un loc racoros.

Se pot servi dupa o saptamana daca e vreme calda si doua saptamani daca vremea este mai racoroasa...!

Sunt niste muraturi minunate si le putem servi ca si garnitura la orice tip de friptura.

Va doresc spor si Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite. Castravetii si gogonelele le spalam. Pe fundul borcanului

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1,6 kg gogonele mici( pentru 3 borcane de 600 g sau 2 de 800 g )
  • -2 l apa
  • -2 linguri mari sare fara iod
  • -1/4 l otet alb
  • -8-9 catei usturoi
  • -4-5 ardei iuti nu prea mari
  • - cateva tulpini de marar cu flori si seminte( fie uscat fie proaspat)
  • -2 crengute de cimbru (uscat sau verde)
  • -cateva frunze de telina
  • -cateva boabe de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate