Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele.
Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate), apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui cam 5 cm, deasupra lor. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade bine si se leaga siropul bine.
Se curata kiwi de coaja, apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul, apoi se dau in clocote domoale, pana se topeste zaharul si se leaga si scade bine siropul.
Se scurge siropul gros si fierbinte de la gutuile fierte, fructele le pastram pentru prajituri.
Turnam kiwi in borcane si peste ele turnam siropul gros de la gutui, sau mai bine zis pelteaua. Se strang bine capacele. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca bine, apoi le depozitam la rece.
Cand se raceste bine, pelteaua gutuilor se va intari si vom obtine un delicios jeleu colorat si gustos care poate decora prajiturile, facem creme delicioase si colorate sau se consuma rece, ca si dulceata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii