autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2018

Ingrediente
-15 kg gogosari rosii, -3 l apa, -1 l otet de 9%, -4 l sare, -8 linguri zahar, -1 bucata telina, -1 ceapa mare, -1 capatana de usturoi, -1 lingura piper boabe, -1 plic boabe de mustar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul curatat, piper boabe si boabe de mustar si se lasa sa dea un clocot, asa cat sa se topeasca sarea si zaharul.

Se curata gogosarii de seminte si cotoare si se taie in bucati cam de 3-4 cm si se pun in oala in care lichidul clocoteste. Se pun cam atat cat sa cuprinda lichidul, se amesteca usor pret de cateva minute, sa cam fie 3-4 minute dupa care se scot cu o paleta si se pun intr-un vas mare, se continua operatiunea de oparit gogosari pana la terminarea lor, apoi se asaza in borcane, se apasa foarte bine sa intre cat mai multi gogosari, se completeaza cu lichidul ramas, se pun capace si se pun sub paturi pentru circa 24 ore dupa care se dau la camara pentru vreme de iarna.

Se pot servi ca muratura chiar si dupa o luna dupa ce au fost pregatiti.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari cu conopida in otet

Gogosari cu conopida in otet

Gogosarii se spala, li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele. Dupa ce i-am curatat

121 voturi    32 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul,

43 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -15 kg gogosari rosii
  • -3 l apa
  • -1 l otet de 9%
  • -4 l sare
  • -8 linguri zahar
  • -1 bucata telina
  • -1 ceapa mare
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingura piper boabe
  • -1 plic boabe de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

208 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Gyros la cuptor