autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Castraveti la saramura

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
2,7 kg castraveti ,  4 fire de marar cu seminte, 2 linguri cu varf de sare grunjoasa, 1,5 l apa sau dupa nevoie

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Castravetii se spala si se taie la capete.



Mararul se spala.



Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.



Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune borcanul intr-un castron mare de plastic deoarece castravetii vor fermenta si lichidul va da pe dinafara. Se lasa sa fermenteze circa o saptamana, apoi castravetii se pot servi (sunt buni pentru servire timp de 2-3 saptamani, totul depinzand si de temperatura la care sunt tinuti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti picanti  cu sfecla rosie in saramura

Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri . Sfecla rosie o curatam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Castraveti in saramura

Castraveti in saramura

Se pun pe fundul borcanului cateva seminte de mustar impreuna cu florile de marar . Castravetii

7 voturi    5 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2,7 kg castraveti 
  •  4 fire de marar cu seminte
  • 2 linguri cu varf de sare grunjoasa
  • 1,5 l apa sau dupa nevoie

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca