Reteta postata pe: 22 august 2018
Ingrediente
Prune, nuci, lamaie, zahar
Dificultate: Medie | Timp: 3h 30 min
Mod de preparare
Prunele bine coapte se spala si se scot samburii. Eu le tai in jumatati. Se pun la fiert cu zahar, se pune in functie de preferinte si cat de acre sau dulci sunt prunele! Se lasa la fiert la foc incet spre mediu pana se evapora apa si gemul devine gros. Se amesteca mereu pt a nu se prinde si a nu se afuma. Se adauga nucile tocate sau intregi, coaja de lamaie tocata sau rasa.
Gemul se pune in borcane si se lasa fara capac pana capata o crusta, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa sa se raceasca incet acoperite cu o patura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu nuci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Aluat:
Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina
5 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Am scos samburii si prunele le-am lasat jumatati.Intr-o oala cu fund dublu am lasat peste noapte
6 voturi
1 comentariu
3h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate