Prunele bine coapte se spala si se scot samburii.
Prunele bine coapte se spala si se scot samburii. Eu le tai in jumatati. Se pun la fiert cu zahar, se pune in functie de preferinte si cat de acre sau dulci sunt prunele! Se lasa la fiert la foc incet spre mediu pana se evapora apa si gemul devine gros. Se amesteca mereu pt a nu se prinde si a nu se afuma. Se adauga nucile tocate sau intregi, coaja de lamaie tocata sau rasa.
Gemul se pune in borcane si se lasa fara capac pana capata o crusta, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa sa se raceasca incet acoperite cu o patura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii