Reteta de zacusca de vinete. Cea mai simpla, delicioasa si usor de preparat reteta de zacusca de vinete.
Aceasta reteta de zacusca de vinete o prepar de ani de zile. Are un miros minunat de legume coapte si este grozav de buna. Gustul predominant este cel de vinete, exact asa cum trebuie sa fie o zacusca de vinete.
Asadar coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs intr-o sita. Apoi le tocam marunt.
Coacem si ardeii, ii decojim si ii curatam de cotoare si seminte. Pastrati sucul pe care il lasa, este foarte gustos.
Curatam ceapa si o tocam fin sau o maruntim cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Incingem uleiul in vasul in care vom pregati zacusca si calim ceapa pana incepe sa se inmoaie. Adaugam ardeiul tocat, vinetele si amestecam bine. Adaugam sucul de rosii, frunzele de dafin, sarea si piperul. Omogenizam bine si fierbem zacusca pana scade si iese uleiul deasupra.
*Sau puteti baga vasul la cuptor, la 170 grade C pentru o ora.
Cand zacusca a fost gata am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie pentru cca 30 minute si le-am lasat pana a doua zi cand s-au racit.
Apoi le-am etichetat si asezat in camara. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii