Pasta de ardei kapia pentru iarna

Reteta de pasta de ardei kapia pentru iarna. Cum se prepara reteta de pasta de ardei kapia pentru iarna fara conservant.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Pasta de ardei kapia pentru iarna

Ingrediente

  • 2 kg de ardei kapia
  • 1 lingurita de sare neiodata

Mod de preparare

Pasta de ardei kapia pentru iarna este una dintre conservele care nu lipseste niciodata din camara mea. Da gust si culoare mancarurilor, se prepara foarte usor si este delicioasa.

Spalam bine ardeii si ii curatam de cotoare, seminte si nervuri. Ii taiem in bucati mai mici si ii tocam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a masinii de tocat carne.

Ii punem intr-o cratita cu fundul gros, adaugam sarea si fierbem 40-50 de minute, sau pana cand compozitia a scazut aproape la jumatate.

Amestecam din cand in cand la inceput, apoi, cand s-a mai ingrosat, mai des, sa ne se lipeasca.

Mie imi place pasta de ardei kapia foarte fina si am mai pasat-o la sfarsit cu un mixer vertical.

Cand pasta este gata o transferam fierbinte in borcane corect sterilizate. Le acoperim cu prosoapte groase sau o patura si le lasam pana a doua zi sa se raceasca bine.

Apoi le etichetam si le asezam in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise