Conopida murata cu sfecla rosie

Reteta de conopida murata cu sfecla rosie. Conopida murata cu sfecla rosie reteta simpla. Conopida roz murata cu sfecla rosie la borcan. Conopida murata in saramura. Conopida murata. Retete de muraturi.

Timp pregatire
40 minute
Conopida murata cu sfecla rosie

Ingrediente

  • 1 conopida de 1 kg
  • 1 sfeca rosie (aprox. 150 g)
  • 2 fire de telina (frunze)
  • 2 tije de hrean
  • 4 frunze de dafin
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • Saramura:
  • 1 l apa
  • 30 g sare neiodata pentru muraturi

Mod de preparare

Reteta de conopida murata cu sfecla rosie este una dintre preferatele mele. Conopida murata cu sfecla rosie in saramura nu lipseste niciodata din camara noastra, Este foarte gustoasa, are o culoare superba si arata minunat pe mesele de sarbatori si nu numai.

Ingredientele pentru reteta de conopida murata cu sfecla rosie sunt pentru doua borcane de un litru.

Curatati conopida de frunze, o desfaceti in buchetele si o spalati. Spalati si sfecla rosie, o curatati de coaja si o taiati felii.

Pregatiti si borcanele, spalati-le foarte bine cu detergent.

Curatati hrenul si taiati-l fasii, spalati frunzele de telina.

Asezati conopida in borcane intercalata cu feliile de sfecla rosie, frunzele de telina, hreanul si foile de dafin. La final, in fiecare borcan puneti cate o lingurita de boabe de piper si o jumatate de lingurita de boabe de mustar.

Puneti apa la fiert si, cand a dat in clocot adaugati 30 de grame de sare neiodata pentru muraturi. Amestecati, stingeti focul si lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi turnati cu grija in fiecare borcan. Puneti capacele fara a le infileta.

Daca va ramane conopida, o puteti adauga in borcan a doua zi, pentru ca se va mai lasa.

Dupa 2-3 zile va incepe procesul de fermentaie si va fi necesar sa vanturam muraturile rasturnand saramura intr-un vas si apoi o punem la loc in borcane. Este necesar sa repetam acest lucru 2-3 zile la rand, pentru a obtine muraturi crocante si o saramura limpede.

Infiletam capacele si depozitam conopida cu sfecla rosie in camara sau beci. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise