Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in torturi si prajituri. Reteta simpla, rapida si plina de savoare.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni
  • 650 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

In fiecare an prepar cateva borcanele de jeleu de capsuni. Nu numai ca are o culoare superba dar este si foarte aromat. Il folosesc la prajituri, in special la savarine, clatite, la creme pentru torturi sau intins pe o feliuta de paine prajita la micul dejun.

Procedeul este foarte simplu, aveti nevoie de capsuni bine coapte si putina rabdare.

Am separat pulpa si sucul de samburi pur si simplu trecand capsunile printr-o sita, dupa ce le-am mixat bine intr-un blender. Nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute si, dintr-un kilogram de capsuni zemoase, mi-au ramas exact 650 de grame de pulpa si suc.

Am transferat intr-un vas mai inalt, am adaugat 650 de grame de zahar si zeama de la o lamaie mare.

Am amestecat bine si am pus vasul la foc mare. Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si am fiert pana cand s-a legat. Faceti proba pe o farfurioara sau, daca aveti un termometru, lasati la fiert pana ajunge la temperatura de 105 grade C.

In timpul fierberii se va umfla destul de mult, asa ca stati cu ochii pe vas.

Pregatiti 3 borcane cu capace de 375 de ml, sterilizati-le corect si transferati jeleul dupa ce s-a racit. Apoi etichetati borcanele si la camara cu ele.

Dupa cum v-am spus, il folosesc in special la savarine, clatite sau torturi aromate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise