Incearca reteta clasica de savarine de casa, preparate din aluat dospit, pufoase, delicioase si perfect insiropate. Invata pas cu pas cum sa prepari cele mai gustoase savarine, mai bune decat la cofetarie.
Intai de toate preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit. Intr-un bol punem laptele cald, zaharul, drojdia, amestecam si lasam deoparte 10 minute. In alt bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar. Amestecam foarte bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen. Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Siropul se prepara foarte simplu amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Dupa ce s-a racit, adaugam si esenta de rom.
Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra.
Impartim aluatul in forme. Eu am folosit o tava pentru muffins in care am pus hartiute de briose unse cu ulei si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod ca de cat egal. Am copt savarinele 25 de minte la 180°C.
In forme mari, de savarine, ies 6 bucati .
Dupa ce s-au copt, le-am indepartat hartiutele si le-am pus pe un gratar sa se raceasca. Apoi le-am taiat capacele si le-am scufundat in sirop.
Am umplut savarinele cu frisca si am acoperit capacelele cu jeleu de coacaze rosii.
Pastati-le la frigider pana in momentul servirii. Sunt minunate, delicioase si insiropate.
Iincearca si cea mai buna reteta de amandine, eclere sau tort Diplomat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii