Compot de capsuni pentru iarna - reteta simpla si rapida, fara conservanti. Bucura-te de aroma capsunilor pe tot parcursul anului cu acest compot delicios si sanatos!
Reteta de compot de capsuni pe care o fac eu. este foarte simpla, rapida si delicioasa. Contine doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.
Spal capsunile delicat in 2-3 ape, cu tot cu codita si le pun la scurs intr-o sita.
Umplu cu capsuni putin peste jumatate borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Adaug doua linguri de zahar in fiecare borcan si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit delicat, cat sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.
Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.
Asta-i toata reteta de compot de capsuni. Simplu, nu-i asa?
In acest mod puteti face si compot de cirese, compot de caise sau de piersici. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii