Compot de capsuni pentru iarna. Simplu si rapid, fara conservanti

Compot de capsuni pentru iarna - reteta simpla si rapida, fara conservanti. Bucura-te de aroma capsunilor pe tot parcursul anului cu acest compot delicios si sanatos!

Portii
7
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Compot de capsuni pentru iarna. Simplu si rapid, fara conservanti

Ingrediente

  • capsuni
  • zahar
  • apa
  • borcane si capace

Mod de preparare

Reteta de compot de capsuni pe care o fac eu. este foarte simpla, rapida si delicioasa. Contine doar fructe, zahar si apa, fara conservanti sau alte adaosuri. Nu fac sirop de zahar separat, nu adaug vanilie, scortisoara sau alte arome, Iese grozav de bun si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Spal capsunile delicat in 2-3 ape, cu tot cu codita si le pun la scurs intr-o sita.

Umplu cu capsuni putin peste jumatate borcanele de 375 ml, spalate si sterilizate corect in prealabil. Adaug doua linguri de zahar in fiecare borcan si completez cu apa. Infiletez capacele si le agit delicat, cat sa se dizolve zaharul. Le asez apoi intr-o oala ( cratita) incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop curat de bucatarie.

Acopar totul cu apa si fierb 20 de minute la foc mic, apoi sting focul si le las la racit in oala pana a doua zi. Apoi le scot, le sterg, le etichetez frumos si la camara cu ele.

Asta-i toata reteta de compot de capsuni. Simplu, nu-i asa?

In acest mod puteti face si compot de cirese, compot de caise sau de piersici. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise