Incearca reteta de gem de zmeura fara conservanti, cu putin zahar, facut acasa din ingrediente naturale. Simplu, gustos si aromat, foarte usor de facut.
Amesteca zmeura cu zaharul si lamaia. Lasa 1–2 ore la rece.
Fierbe pe foc mediu, amestecand des, pana scade si se ingroasa (35–40 min).
Verifica daca e legat (picura pe o farfurie rece).
Toarna fierbinte in borcane sterilizate.
Inchide bine si fierbe borcanele 10-15 min in bain-marie (sau in cuptor), pentru siguranta.
Pentru o textura mai groasa fara mult zahar, fierberea mai lunga e esentiala.
Incearca si reteta de jeleu de zmeura, zmeurata de casa sau dulceata de zmeura. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii