Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu ingrediente naturale.
Zmeurata sau aromatul lichior de zmeura se prepara extrem de simplu. Aveti nevoie doar de putina rabdare, zmeura aromata, zahar si o vodka simpla de 40 de grade sau alcool dublu rafinat.
Eu obisnuiesc s-o fac cu vodka, zmeurata de casa iese delicata, gustoasa si foarte aromata.
Asadar, alegeti zmeura bine coapta si puneti-o intr-un borcan incapator impreuna cu zaharul, in straturi. Puneti deasupra o farfurioara sau capacul borcanului fara a-l infileta. Pastrati borcanul la temperatura camerei 3-4 zile, agitand-ul zilnic pentru a se dizolva zaharul.
Dupa ce am obtinut deliciosul sirop de zmeura, adaugam vodka sau alcoolul si amestecam bine pentru omogenizare.
Punem din nou borcanul la odihna timp de o saptamana in camara si apoi putem filtra zmeurata de casa.
Trecem licoarea printr-o sita fina, chiar de mai mute ori daca este nevoie ( eventual punem un tifon peste sita) si o imbuteliem in sticlute frumoase.
O putem aseza in camara, debara sau beci pana in momentul servirii.
Zmeurata de casa sau aromatul lichior de zmeura este o bautura deosebit de fina, pe care merita s-o preparam macar o data. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii