Prepara acasa o bautura vegetala din fulgi de cocos! Reteta simpla si rapida pentru un lapte de cocos delicios, sanatos si natural, perfect pentru smoothie-uri, cafea, deserturi sau servit simplu.
Pune fulgii de cocos intr-un blender.
Toarna apa fierbinte peste fulgii de cocos. Lasa-i sa se inmoaie timp de 5-10 minute pentru a elibera mai bine aroma.
Blendeaza compozitia timp de 2-3 minute la viteza mare, pana cand devine alba si cremoasa.
Strecoara lichidul printr-un tifon dublu, o panza curata sau o sita foarte fina, apasand bine pentru a scoate cat mai mult lapte din pulpa.
Daca doresti, adauga indulcitorul preferat, un praf de sare si/sau extractul de vanilie. Amesteca bine.
Toarna laptele intr-o sticla curata si pastreaza-l la frigider. Se poate consuma in 3-4 zile. Agita bine inainte de fiecare utilizare, deoarece laptele de cocos se poate separa.
Sfat suplimentar:
Pulpa de cocos ramasa dupa strecurare poate fi folosita in deserturi.
Iar laptele se poate consuma simplu, in cafea, pentru a prepara deserturi de post. De exemplu in aceasta negresa, in varianta de post a prajiturii cu foi de napolitana sau la clatite de post. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii