Prepara acasa o bautura vegetala din fulgi de cocos! Reteta simpla si rapida pentru un lapte de cocos delicios, sanatos si natural, perfect pentru smoothie-uri, cafea, deserturi sau servit simplu.
Pune fulgii de cocos intr-un blender.
Toarna apa fierbinte peste fulgii de cocos. Lasa-i sa se inmoaie timp de 5-10 minute pentru a elibera mai bine aroma.
Blendeaza compozitia timp de 2-3 minute la viteza mare, pana cand devine alba si cremoasa.
Strecoara lichidul printr-un tifon dublu, o panza curata sau o sita foarte fina, apasand bine pentru a scoate cat mai mult lapte din pulpa.
Daca doresti, adauga indulcitorul preferat, un praf de sare si/sau extractul de vanilie. Amesteca bine.
Toarna laptele intr-o sticla curata si pastreaza-l la frigider. Se poate consuma in 3-4 zile. Agita bine inainte de fiecare utilizare, deoarece laptele de cocos se poate separa.
Sfat suplimentar:
Pulpa de cocos ramasa dupa strecurare poate fi folosita in deserturi.
Iar laptele se poate consuma simplu, in cafea, pentru a prepara deserturi de post. De exemplu in aceasta negresa, in varianta de post a prajiturii cu foi de napolitana sau la clatite de post. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii