Invata cum sa faci acasa lapte de ovaz cu aceasta reteta simpla si rapida. Descopera pasii simpli si ingredientele necesare pentru a prepara o băutura vegetala delicioasa si sanatoasa.
Reteta de lapte de ovaz o prepar de mult timp mai tot timpul anului. Este foarte usor de facut, economica si gata in maxim 10 minute.
Intai de toate am maruntit fulgii de ovaz intr-o rasnita. In acest fel vom obtine un lapte de ovaz mult mai cremos.
Apoi i-am transferat in vasul blenderului, am pus 2 linguri de miere, vanilie si un pic de sare. Am adaugat apoi apa si am mixat putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele.
Apoi am strecurat laptele obtinut printr-o sita fina, l-am pus in sticlute si l-am bagat la frigider. Se pastreaza foarte bine 4-5 zile.
Il pun dimineata in cafea, il folosesc la smoothie-uri si la prepararea diverselor dulciuri de post.
Se poate amesteca si cu cacao, turmeric, pudra de matcha si aroma cu vanilie, scortisoara sau orice aroma va este pe plac. Pentru indulcit, in afara de miere se mai poate indulci cu sirop de agave sau curmale.
Asadar, va recomand sa incercati si voi reteta de lapte de ovaz, in orice varianta va este pe plac. Laptele de ovaz este delicios, sanatos si se prepara atat de usor.
Il puteti pune intr-o cafea cu gheata si lapte sau intr-o negresa pufoasa de post. Cu acest lapte de ovaz facut acasa mai putem face si un delicios salam de biscuiti de post. Spor la treba!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii