Incanta-ti familia cu prajitura cu foi de napolitana! Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si usor de facut.
Reteta de prajitura cu foi de napolitana este pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa. Ingredientele principale sunt banale: foi de napolitana, biscuiti, nuci si cacao. Este un desert fara coacere, se prepara rapid si este delicios.
Biscuitii si nucile se maruntesc cu ajutorul unui robot sau se pot trece prin masina de tocate carne. Se pun apoi impreuna intr-un bol.
Pe foc, intr-un vas se pune laptele impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca continuu pana cand se dizolva zaharul, apoi se stinge focul. Se adauga untul cubulete, se lasa pana s-a topit, apoi se incorporeza esenta de rom.
Se toarna amestecul peste biscuitii si nucile macinate. Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca.
Cu aceasta crema umplem foile de napolitana.
Peste prajitura cu foi de napolitana se aseaza o greutate si se da la rece o ora. Apoi se decoreaza cu ciocolata alba si cea neagra.
Reteta de prajitura cu foi de napolitana se portioneaza in forma dorita si se savureza cu placere.
Incearca si reteta de nuga de casa, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi de napolitana si blat de nuga. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii