Caramelizam zaharul.
Crema de caramel
Caramelizam zaharul.
Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu cratita).
Cand este caramelizat (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pâna când se dizolva tot zaharul și obtinem un sirop. Adaugam biscuitii macinati sau sfaramati marunt si amestecam bine.
Crema de cocos:
Amestecam apa cu zaharul și le punem la foc mic, pâna se topeste zaharul.
Adaugam untul și mai lasam vasul pe foc până se topeste.
În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecata cu laptele praf.
Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă călduțe, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie si riscăm să se rupă când o rulăm.
Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel. Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strans putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.
Repetam procedeul si cu celelalte foi.
După timpul de așteptare, feliem rulada si o servim.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii