autor:

Monica_Horoiu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Ingrediente
3 foi napolitana,, , crema caramel:, 250 gr zahar, 300 ml apa, 300 gr biscuiti, , crema cocos:, 250 gr zahar, 100 ml apa, 250 gr unt, 280 gr lapte praf, 200 gr cocos

Dificultate: Redusa Timp: 3h 50 min

71 voturi

Mod de preparare

Crema de caramel



Caramelizam zaharul.

Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu cratita).

Cand este caramelizat (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pâna când se dizolva tot zaharul și obtinem un sirop. Adaugam biscuitii macinati sau sfaramati marunt si amestecam bine.



Crema de cocos:



Amestecam apa cu zaharul și le punem la foc mic, pâna se topeste zaharul.

Adaugam untul și mai lasam vasul pe foc până se topeste.

În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecata cu laptele praf.



Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă călduțe, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie si riscăm să se rupă când o rulăm.



Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel. Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strans putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.



Repetam procedeul si cu celelalte foi.



După timpul de așteptare, feliem rulada si o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Marian Iancu , 17 decembrie 2018

    Ce biscuiti se folosesc? Apa cu zaharul si untul trebuie sa fiarba sau se amesteca pana se topesc?

  • Domi Rozi , 28 mai 2017

    super

Dificultate

Redusa

Timp

3h 50 min

71 voturi

Ingrediente

  • 3 foi napolitana,
  • crema caramel:
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr biscuiti
  • crema cocos:
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 250 gr unt
  • 280 gr lapte praf
  • 200 gr cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Marian Iancu

Ce biscuiti se folosesc? Apa cu zaharul si untul trebuie sa fiarba sau se amesteca pana se topesc?

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel