Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Caramelizam zaharul.

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Ingrediente

  • 3 foi napolitana,
  • crema caramel:
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr biscuiti
  • crema cocos:
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 250 gr unt
  • 280 gr lapte praf
  • 200 gr cocos

Mod de preparare

Crema de caramel

Caramelizam zaharul.

Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu cratita).

Cand este caramelizat (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pâna când se dizolva tot zaharul și obtinem un sirop. Adaugam biscuitii macinati sau sfaramati marunt si amestecam bine.

Crema de cocos:

Amestecam apa cu zaharul și le punem la foc mic, pâna se topeste zaharul.

Adaugam untul și mai lasam vasul pe foc până se topeste.

În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecata cu laptele praf.

Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă călduțe, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie si riscăm să se rupă când o rulăm.

Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel. Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strans putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.

Repetam procedeul si cu celelalte foi.

După timpul de așteptare, feliem rulada si o servim.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure