Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Caramelizam zaharul.

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Ingrediente

  • 3 foi napolitana,
  • crema caramel:
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr biscuiti
  • crema cocos:
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 250 gr unt
  • 280 gr lapte praf
  • 200 gr cocos

Mod de preparare

Crema de caramel

Caramelizam zaharul.

Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu cratita).

Cand este caramelizat (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pâna când se dizolva tot zaharul și obtinem un sirop. Adaugam biscuitii macinati sau sfaramati marunt si amestecam bine.

Crema de cocos:

Amestecam apa cu zaharul și le punem la foc mic, pâna se topeste zaharul.

Adaugam untul și mai lasam vasul pe foc până se topeste.

În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecata cu laptele praf.

Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă călduțe, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie si riscăm să se rupă când o rulăm.

Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel. Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strans putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.

Repetam procedeul si cu celelalte foi.

După timpul de așteptare, feliem rulada si o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise