Caramelizam zaharul.
Crema de caramel
Caramelizam zaharul.
Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam pe flacara aragazului, la foc mic, asteptand sa se topeasca (zaharul, nu cratita).
Cand este caramelizat (topit, cu o culoare aramie), adaugam apa si lasam sa fiarba pâna când se dizolva tot zaharul și obtinem un sirop. Adaugam biscuitii macinati sau sfaramati marunt si amestecam bine.
Crema de cocos:
Amestecam apa cu zaharul și le punem la foc mic, pâna se topeste zaharul.
Adaugam untul și mai lasam vasul pe foc până se topeste.
În siropul obținut, adăugăm nuca de cocos amestecata cu laptele praf.
Cu ambele creme trebuie lucrat cât sunt încă călduțe, altfel foaia de napolitană nu se mai înmoaie si riscăm să se rupă când o rulăm.
Când avem totul pregătit, luăm o foaie de napolitană și întindem un strat generos de cremă de caramel. Peste aceasta, punem și un strat de cremă de cocos apoi rulăm cât de strans putem. O învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece cel puțin câteva ore.
Repetam procedeul si cu celelalte foi.
După timpul de așteptare, feliem rulada si o servim.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii