Nuga de casa. Reteta de desert cu gust de copilarie.

Adu-ti aminte de gustul copilariei cu reteta noastra de nuga de casa! Un desert delicios si reconfortant, perfect pentru momente dulci alaturi de cei dragi. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de savoarea autentica al unui desert de casa simplu si gustos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Nuga de casa. Reteta de desert cu gust de copilarie.

Ingrediente

  • 3 albusuri (110g)
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 170 g migdale si alune
  • 2 foi de napolitana (19x29 cm)

Mod de preparare

Reteta de nuga de casa am pregatit-o cu mare drag, fiind unul dintre dulciurile care imi placeau cel mai mult in copilarie. Se face usor, din ingrediente simple si necesita doar un pic de rabdare. Este delicioasa, cu miez moale si lipicios, exact asa cum era cea de pe vremuri.

Intai de toate pregatiti toate ingredientele sa le aveti la indemana.

Prajiti migdalele si alunenele intr-o tigaie antiaderenta si lasati-le la racit. Tapetati o tava cu folie alimentara si asezati o foaie de napolitana.

In bolul robotului de bucatarie punem zaharul, mierea si albusurile. Se mixeaza pana cand se dizolva zaharul si obtinem o bezea fina si cremoasa (in jur de 15 minute).

Adaugam apoi zeama de lamaie, vanilia si mai mixam bine cateva minute.

Transferam bolul cu bezeaua la baie de abur si gatim bezeaua in jur de 30 de minute, amestecand constant.

Veti vedea ca va scadea in volum si va capata o consistenta lipicioasa. Ridicati spatula si, daca va forma un fir care nu se rupe usor, nuga de casa este gata.

Adaugati in bol migdalele, alunele, amestecati bine si transferati nuga, niveland bine. Asezati si a doua foaie de napolitana si presati usor. Trageti marginile foliei si acoperiti nuga. Asezati deasupra un capac de lemn si lasati-o sa se raceasca complet, apoi pastrati-o cateva ore la frigider.

Taiati nuga de casa in forma dorita, cu un cutit ascutit si lama subtire, spalanu-l bine dupa fiecare taietura.

Nuga de casa este gata de savurat. Este absolut divina, are acelasi gust ca cel pe care il stiu din copilarie.

O alta reteta simpla pe care o puteti incerca este prajitura cu foi de napolitana sau foi de napolitana cu crema caramel. Si batoanele nuga cu ciocolata sunt absolut delicioase. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise