autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Foi napolitana cu crema caramel

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2014

Ingrediente
Un pachet mare foi napolitana, Pentru crema:, 500 g nuca, 300 g zahar, 6 oua, 2 pachete de unt, 1 sticla esenta de rom, Pentru caramel:, 400 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie.



Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare, pana se omogenizeaza.



La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul si se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta. Foile se umplu cat este calda inca.



Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea. Eu am pus este prajitura un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa (trebuie sa se preseze foarte bine). Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel

Crema de caramel Caramelizam zaharul. Asta inseamna ca punem zaharul intr-o cratita si o asezam

71 voturi    2 comentarii
3h 50 min
Retete de Craciun
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Se topeste 1 1/2 cana zahar. Se freaca 6 oua cu 1 1/2 cana zahar. Se toarna incet peste zaharul

19 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Alexandra Ioana Chira , 16 noiembrie 2014

    super

  • Marietta Fasui , 09 noiembrie 2014

    f buna

  • Eugenie Atanasiu , 05 noiembrie 2014

    Cea mai rapida prajitura.

    • Statescu Constanta , 01 noiembrie 2014

      am facut si este super buna si se face repede

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Un pachet mare foi napolitana
  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune