Ingrediente
Un pachet mare foi napolitana, Pentru crema:, 500 g nuca, 300 g zahar, 6 oua, 2 pachete de unt, 1 sticla esenta de rom, Pentru caramel:, 400 g zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
29 voturi
Mod de preparare
Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare, pana se omogenizeaza.
La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul si se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta. Foile se umplu cat este calda inca.
Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea. Eu am pus este prajitura un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa (trebuie sa se preseze foarte bine). Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.
Statescu Constanta , 01 noiembrie 2014
am facut si este super buna si se face repede