Bulion de rosii. Reteta simpla, fara conservanti, foarte usor de facut acasa

Descopera reteta simpla de bulion de rosii pentru iarna, fara conservanti, usor de facut acasa. Urmeaza pasii nostri si bucura-te de gustul autentic al rosiilor pe tot parcursul anului

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
160 minute
Complexitate
medie
Bulion de rosii. Reteta simpla, fara conservanti, foarte usor de facut acasa

Ingrediente

  • 10 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri sare neiodata (pentru muraturi)
  • 1 lingura zahar (optional)
  • frunze de telina, leustean sau patrunjel (optional, pentru aroma)

Mod de preparare

Spala bine rosiile sub jet de apa rece pentru a indeparta orice impuritati sau murdarie.

Taie rosiile in sferturi sau jumatati, in functie de dimensiunea lor, si indeparteaza partile verzi sau stricate.

Pune rosiile taiate intr-o oala mare si fierbe-le la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand acestea se inmoaie si isi elibereaza sucul, aproximativ 30-40 de minute.

Dupa ce rosiile s-au inmuiat, paseaza-le folosind un blender sau un robot de bucatarie, pana obtii o pasta fina.
Daca doresti un bulion mai fin, poti sa treci pasta obtinuta printr-o sita sau strecuratoare pentru a indeparta semintele si pielitele.

Toarna pasta de rosii inapoi in oala si fierbe-o la foc mic pana cand volumul scade la jumatate si bulionul devine gros si consistent. Acest proces poate dura cateva ore, asa ca ai rabdare.
Adauga sare si zahar dupa gust, amestecand bine pentru a se dizolva.

Spala si sterilizeaza borcanele sau sticlele si capacele prin fierbere sau in cuptorul preincalzit la 100°C timp de 15-20 de minute.

Toarna bulionul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand un spatiu mic la gura.
Daca doresti, adauga cateva frunze de telina, leustean sau patrunjel pentru aroma.
Inchide bine borcanele cu capacele sterilizate.

Pune borcanele intr-o oala mare cu apa, astfel incat sa fie acoperite complet, si fierbe-le timp de 30 de minute pentru a asigura o conservare sigura.
Lasa borcanele sa se raceasca complet in apa inainte de a le scoate.

Dupa ce borcanele s-au racit complet, eticheteaza-le cu data si pastreaza-le intr-un loc racoros si intunecat.

Incearca si reteta de bulion de rosii cu ardei, pasta de ardei kapia si gogosari sau suc de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise