1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena).
2. Se lasa la cuptor pana incepe usor sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se rumeneasca, caci isi pierde savoarea.
3. Puneti in farfurii si serviti cu orez cu bob lung sau cartofi fierti. Ornati cu boabe de fructe de padure.
4. Dupa gust stoarceti lamaie peste peste sau unul din sosurile preparate dupa retetele de mai jos:
GRAVLAXSÅS (sos pentru somon):
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine pasta.
ÄPPLESÅS (sos de mere):
100 g gem de mere (sau mar copt) frecat cu 50 ml lamaie si 1-2 lingurite curry.
Astfel obtineti un produs culinar cu gust nordic "de padure", din locurile de bastina ale somonului. In imagine am folosit catina.
Smaklig maltid!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii