1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena).
2. Se lasa la cuptor pana incepe usor sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se rumeneasca, caci isi pierde savoarea.
3. Puneti in farfurii si serviti cu orez cu bob lung sau cartofi fierti. Ornati cu boabe de fructe de padure.
4. Dupa gust stoarceti lamaie peste peste sau unul din sosurile preparate dupa retetele de mai jos:
GRAVLAXSÅS (sos pentru somon):
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine pasta.
ÄPPLESÅS (sos de mere):
100 g gem de mere (sau mar copt) frecat cu 50 ml lamaie si 1-2 lingurite curry.
Astfel obtineti un produs culinar cu gust nordic "de padure", din locurile de bastina ale somonului. In imagine am folosit catina.
Smaklig maltid!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii