1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena).
2. Se lasa la cuptor pana incepe usor sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se rumeneasca, caci isi pierde savoarea.
3. Puneti in farfurii si serviti cu orez cu bob lung sau cartofi fierti. Ornati cu boabe de fructe de padure.
4. Dupa gust stoarceti lamaie peste peste sau unul din sosurile preparate dupa retetele de mai jos:
GRAVLAXSÅS (sos pentru somon):
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine pasta.
ÄPPLESÅS (sos de mere):
100 g gem de mere (sau mar copt) frecat cu 50 ml lamaie si 1-2 lingurite curry.
Astfel obtineti un produs culinar cu gust nordic "de padure", din locurile de bastina ale somonului. In imagine am folosit catina.
Smaklig maltid!
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii