autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura americana cu alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra., (pentru 16 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

* Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.
* Se porneste cuptorul.
* Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.
* Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
* Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.
* Se baga prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura americana cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

18 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea,

6 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita testata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 g unt rece
  • 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate)
  • 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare
  • 85 g unt
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita testata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan - 2 tavi