autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura americana cu alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra., (pentru 16 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

* Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.
* Se porneste cuptorul.
* Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.
* Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
* Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.
* Se baga prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura americana cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Chinezoaica

Chinezoaica

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita testata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 g unt rece
  • 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate)
  • 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare
  • 85 g unt
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita testata !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone