autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura americana cu alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra., (pentru 16 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

* Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.
* Se porneste cuptorul.
* Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.
* Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
* Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.
* Se baga prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura americana cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si gem de prune

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Prajituri
Cremsnit cu patratele

Cremsnit cu patratele

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta,

18 voturi    14 comentarii
10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita testata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 g unt rece
  • 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate)
  • 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare
  • 85 g unt
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita testata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Whoopie pies cu portocale