autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura americana cu alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra., (pentru 16 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

* Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.
* Se porneste cuptorul.
* Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.
* Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
* Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.
* Se baga prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura americana cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Trandafirasi BELLA

Trandafirasi BELLA

-Se intinde pe masa de lucru o foaia de aluat,se masoara pe lungime in patru bucati egale si se taie.Se

27 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita testata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 g unt rece
  • 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate)
  • 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare
  • 85 g unt
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita testata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni