autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 cartofi mijlocii (circa 200 gr. - pentru o persoana), , margarina sau unt topit, , sare, , pesmet fin.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

83 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se taie in felii subtiri, dar nu de tot (cutitul sa se opreasca in marginea lingurii).

Cartofii astfel taiati se pun cu partea taiata in sus intr-o forma unsa cu grasime. Se ung cu grasime si se coc in cuptor, la mijloc, cam 45 minute, pina au capatat culoare si sint moi. Se ung cartofii cu grasime de citeva ori in timpul coacerii. Se presara cu sare si pesmet spre sfirsitul coacerii.
Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la tigaie cu ardei  si cartofi la cuptor

Pui la tigaie cu ardei si cartofi la cuptor

Tai pieptul de pui si ardeii grasi in felii subtiri de aproximativ 1 cm. Prajesti fasiile de ardei

5 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    silvia , 02 octombrie 2009

    Reteta este foarte buna...nu am inteles prima data cum se taie cu lingura de lemn ...dar este foarte simplu :-)) Au iesit foarte buni la gust,extraordinara este si ideea cu pesmetul. Felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

83 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi mijlocii (circa 200 gr. - pentru o persoana)
  • margarina sau unt topit
  • sare
  • pesmet fin.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne