autor:

nils holgersson

» » , Mancaruri cu peste, Salate

Gravad Lax (reteta pentru barbati)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 11 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 11 august 2011

Ingrediente
File de somon ffff. proaspat fara oase, sare grunjoasa curata, zahar brun, hrean, sfecla rosie, vodca sau coniac, marar proaspat cu tot cu flori

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.
2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.
3. Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).
4. Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).
5. Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.
6. Beti paharul.
7. Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.
8. Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).
9. Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.
10. Mai turnati un pahar si-l beti.
11. Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.
12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.

Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.

Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:

Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.

Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si

Skål och smaklig maltid!
1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.
2. Tu
Daca ti-a placut reteta noastra "Gravad Lax (reteta pentru barbati)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
Dourada cu legume

Dourada cu legume

Pestii se curata, temperam cu sare, piper si dupa 15-20min introducem la cuptor(grill) si ii coacem

10 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Pastravi cu legume

Pastravi cu legume

Ungem tava de la cuptor cu o lingura de ulei de masline si punem lamaile taiate felii. Punem pestele

1 vot    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • File de somon ffff. proaspat fara oase
  • sare grunjoasa curata
  • zahar brun
  • hrean
  • sfecla rosie
  • vodca sau coniac
  • marar proaspat cu tot cu flori

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Lamb do piaza (miel cu ceapa)

Lamb do piaza (miel cu ceapa)

1. se taie carnea in cuburi cu latura de 3 cm 2. se taie ceapa in jumatati 3. se aseaza carnea

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Orez indian (Basant pulao)

Orez indian (Basant pulao)

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj 2. se taie ardeiul in patrate de cca 2

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete
din Salate cu peste
Cartofi umpluti cu carne tocata de peste

Cartofi umpluti cu carne tocata de peste

Stiuca ( pestele) se dezoseaza si se toaca carnea, impreuna cu cateii de usturoi si morcovul. Cartofii se fierb cca. 10 minute, dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata austriaca de peste

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de peste se desface si se pune la scurs

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive