1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.
2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.
3. Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).
4. Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).
5. Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.
6. Beti paharul.
7. Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.
8. Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).
9. Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.
10. Mai turnati un pahar si-l beti.
11. Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.
12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.
Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.
Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.
Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si
Skål och smaklig maltid!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii