autor:

nils holgersson

» » , Mancaruri cu peste, Salate

Gravad Lax (reteta pentru barbati)

Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 11 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 11 august 2011

Ingrediente
File de somon ffff. proaspat fara oase, sare grunjoasa curata, zahar brun, hrean, sfecla rosie, vodca sau coniac, marar proaspat cu tot cu flori

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.

2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.

3. Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).

4. Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).

5. Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.

6. Beti paharul.

7. Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.

8. Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).

9. Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.

10. Mai turnati un pahar si-l beti.

11. Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.

12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.



Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.



Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:



Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.



Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si



Skål och smaklig maltid!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gravad Lax (reteta pentru barbati)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata de cartofi cu ton si sos de usturoi

Salata de cartofi cu ton si sos de usturoi

Se fierb cartofii si se taie rondele sau cubulete (dupa preferinta). Se adauga patrunjelul taiat

14 voturi    3 comentarii
1h
Salate cu peste
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • File de somon ffff. proaspat fara oase
  • sare grunjoasa curata
  • zahar brun
  • hrean
  • sfecla rosie
  • vodca sau coniac
  • marar proaspat cu tot cu flori

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Blatul: 1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura

6 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

11 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Pasta de ton cu gogosari copti Pasta de ton cu gogosari copti

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Obletel de Dunare marinat in otet Obletel de Dunare marinat in otet

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Paella cu creveti si mazare