autor:

dan deva

» » Mancaruri cu peste

Somon la tava

Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
4 felii de somon, 5 linguri de capere in otet, 125g unt aromatizat cu usturoi, 2 lamai mari, sare si piper dupa gust, 1 varf cutit nucsoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 7h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se sareaza si se pipereaza feliile de somon, se mixeaza untul cu zeama de lamaie de la o lamaie si coaja rasa de la lamaie (doar partea galbena cea alba este amara) si cu otetul de la capere si se ung bine feliile de somon, dupa care se pun intr-o tava, se presara caperele peste si cate o felie de lamaie pe fiecare felie de somon, se da la cuptor cam 20-30 minute la 190 grade, din cand in cand se pune cu lingura sos peste felii din tava. Se serveste cu cartofi natur tavaliti prin patrunjel tocat, si cu un vin alb demi sec usor fructat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
SOMON LA CUPTOR CU SOS

SOMON LA CUPTOR CU SOS

Se ia o tava de aragaz,se tapeteaza cu hatrie pergament care se unge cu putin ulei.Se aseaza fileul

13 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste Novac marinat

Peste Novac marinat

Se prajesc medalioanele de novac date prin faina. Se pune pe foc o craticioara cu 4 linguri de ulei

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

7h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 felii de somon
  • 5 linguri de capere in otet
  • 125g unt aromatizat cu usturoi
  • 2 lamai mari
  • sare si piper dupa gust
  • 1 varf cutit nucsoara macinata

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Bun,foarte bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File la cuptor cu cartofi natur.