Kokosbullar / graddbullar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru circa 20 de bucati
  • 4 dl zahar (1 dl zahar = 85 gr), 3/4 dl zahar pudra (1 dl zahar pudra = 60 gr), 1 albus, 1 dl apa rece, 1 linguri gelatina pulbere, 1 dl apa fiarta, 5 dl fulgi de cocos (1 dl fulgi cocos = 30 gr), 1 lingura cacao

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la amestecul cu zahar si albus. Totul se amesteca cu mixerul, circa 15 min pe viteza cea mai mare pina se obtine o crema tare. Se amesteca fulgii de cocos si cacaoa. Se presara din amestecul cu fulgi pe fundul unei tavi (cu margini!) de circa 20 x 30 x 4 cm. Se toarna compozitia de albus in tava si deasupra fulgi de cocos (se da la o parte cam 1 dl de fulgi). Se tine la frigider pina cind compozitia s-a intarit, circa 2 ore. Se taie in 20 de bucati, circa 4 x 4 x 4 cm de mari. Se infige o furculita in fiecare prajitura si se trece prin restul de fulgi, astfel incit sa fie fulgi pe toate laturile prajiturii. Se pastreaza la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor