autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pui picant cu orez

   Specific: 

Suedia


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Suedia


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei de masline extra-virgin , 4 pulpe de pui mari cu tot cu pielita si oase  (aproximativ 1 kg), cativa catei de usturoi pisati, 1 ceasca si jumatate de ardei rosu taiat bucatele mici, 1 ceasca de ceapa maruntita, 1/3 ceasca de stafide, 1/3 ceasca de masline verzi taiate, 4 frunze mici de dafin, 2 catei de usturoi, decojiti, 1 lingurita de pasta picanta de chili sau un ardei iute, taiat marunt, 1 1/2 ceasca si jumatate de orez cu bob lung, spalat in apa si scurs, 2 cesti de supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare


Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, la foc mare. Presarati generos piper si sare peste bucatile de pui, apoi adaugati si putin usturoi pisat. Puneti carnea de pui in tigaie si sotati pana se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Puneti carnea de pui prajita deoparte.

Scurgeti grasimea stransa in tigaie, pastrand 4 linguri. Adaugati ardeii, ceapa, stafidele, maslinele, foile de dafin, usturoi si pasta de chili sau ardeiul iute. Sotati legumele pana incep sa se inmoaie, pentru aproximativ 2 minute. Adaugati orezul si bucatile de pui, turnati cele doua cesti de supa de pui peste si lasati sa fiarba. Acoperiti tigaia, dati focul la nivelul mediu si fierbeti pana ce puiul si orezul se fragezesc, timp de aproximativ 20 de minute. Puteti sa mai adaugati supa de pui daca mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Pieptul de pui spalat si scurs de apa, se taie cubulete, rosiile se taie in jumatati, ceapa se curata,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe pane cu cartofi la cuptor

Pulpe pane cu cartofi la cuptor

Pulpele se spala bine si se da jos pielea de pe ele.Se condimenteaza bine cu ce condimente preferati. Ceapa

26 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin 
  • 4 pulpe de pui mari cu tot cu pielita si oase  (aproximativ 1 kg)
  • cativa catei de usturoi pisati
  • 1 ceasca si jumatate de ardei rosu taiat bucatele mici
  • 1 ceasca de ceapa maruntita
  • 1/3 ceasca de stafide
  • 1/3 ceasca de masline verzi taiate
  • 4 frunze mici de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti
  • 1 lingurita de pasta picanta de chili sau un ardei iute
  • taiat marunt
  • 1 1/2 ceasca si jumatate de orez cu bob lung
  • spalat in apa si scurs
  • 2 cesti de supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Coaste cu cartofi dulci (Entrecosto c/ batata doce)